Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Notícies Lazzigags

Tornar

III Trobada de Teatre per a JovesEl 15 de maig de 2014, a Olesa de Montserrat, i organitzat per Butaka Jove Olesa i Jove Espectacle, es va encetar un cicle de Trobades sobre els espectacles per a joves a Catalunya. L’objectiu era -i és- analitzar la situació actual dels espectacle per a joves espectadors, entesos com nois i noies entre 12 i 18 anys, aproximadament.

És ben sabut per tots aquells que d’una manera o altra participen en circuits de teatre familiar (les companyies i professionals, sales, programadors, administracions…) que, a diferència dels espectacles familiars que tenen circuits consolidats, el teatre juvenil està poc consolidat en el nostre país. Això provoca que a partir dels 12 anys es perdi una part molt important de públic, per la falta d'una oferta teatral específica per aquesta franja d'edat. 

Per aquest motiu diferents entitats i companyies del sector vàrem reunir-nos per a trobar les causes i proposar possibles solucions a la falta d'un circuit de teatre específic per a joves. Podeu consultar la crònica i les conclusions de cada trobada, facilitats per Jove Espectacle, en els següents enllaços:


Arribats a aquest punt, volem posar fil a l'agulla a través d'unes jornades de treball que tindran lloc a l'Alberg Juvenil Mare de Déu de Montserrat (Psg. Mare de Déu del Coll, 41-51, 08023 Barcelona) el dissabte 23 de gener del 2016. L'objectiu és generar propostes i compromisos de cara a normalitzar l'espectacle per als públics entre els 12 i els 18 anys.

Ho farem a partir de tres grups de treball:
 • Comunitat-Comunicació: articular el sector dels espectacles per a joves. Analitzar i desenvolupar propostes com un portal de teatre jove.
 • Propostes concretes d'acció: propostes des de les entitats i organitzacions interessades per a engegar un circuit actiu de teatre per a joves.
 • Educació i espectacles: pensar estratègies per a potenciar el treatre en els centres d'ensenyament. 

Us animem a tots a participar-hi apuntant-vos prèviament a través del portal web de Jove Espectacle.

Data de publicació

23 Gener 2016

Autor

Compartir

Enllaç

Noticies d'interès

 • XIV Jornades de Teatre Juvenil de Lazzigags

  XIV Jornades de Teatre Juvenil de Lazzigags

  El diumenge 12 de maig vam celebrar la 14a edició de les Jornades de Teatre Juvenil de Lazzigags a la Sala Calassanç de Barcelona.En aquestes jornades els alumnes de secundària dels instituts Quatre Cantons, Maria Espinalt i Icària van presentar els seus muntatges teatrals que han estat treballant durant aquest curs de teatre extraescolar.

  Llegir més
 • Últims preparatius per a les mostres de final de curs de l’Espai Lazzigags

  Últims preparatius per a les mostres de final de curs de l’Espai Lazzigags

  Les Mostres de Final de Curs 2018-2019 de l'Espai Lazzigags seran els dies 14, 15 i 16 de juny i es realitzaran a La Lleialtat Santsenca (divendres 14, grups juvenil) i a l'Escola Joan Pelegrí (dissabte 15 i diumenge 16 de juny, grups infantil i adults). Entrades disponibles del 27 de maig al 13 de juny a la nostra escola.

  Llegir més