El 15 de maig de 2014, a Olesa de Montserrat, i organitzat per Butaka Jove Olesa i Jove Espectacle, es va encetar un cicle de Trobades sobre els espectacles per a joves a Catalunya. L’objectiu era -i és- analitzar la situació actual dels espectacle per a joves espectadors, entesos com nois i noies entre 12 i 18 anys, aproximadament.

És ben sabut per tots aquells que d’una manera o altra participen en circuits de teatre familiar (les companyies i professionals, sales, programadors, administracions…) que, a diferència dels espectacles familiars que tenen circuits consolidats, el teatre juvenil està poc consolidat en el nostre país. Això provoca que a partir dels 12 anys es perdi una part molt important de públic, per la falta d’una oferta teatral específica per aquesta franja d’edat.

Per aquest motiu diferents entitats i companyies del sector vàrem reunir-nos per a trobar les causes i proposar possibles solucions a la falta d’un circuit de teatre específic per a joves. Podeu consultar la crònica i les conclusions de cada trobada, facilitats per Jove Espectacle, en els següents enllaços:

Arribats a aquest punt, volem posar fil a l’agulla a través d’unes jornades de treball que tindran lloc a l’Alberg Juvenil Mare de Déu de Montserrat (Psg. Mare de Déu del Coll, 41-51, 08023 Barcelona) el dissabte 23 de gener del 2016. L’objectiu és generar propostes i compromisos de cara a normalitzar l’espectacle per als públics entre els 12 i els 18 anys.

Ho farem a partir de tres grups de treball:

  • Comunitat-Comunicació: articular el sector dels espectacles per a joves. Analitzar i desenvolupar propostes com un portal de teatre jove.
  • Propostes concretes d’acció: propostes des de les entitats i organitzacions interessades per a engegar un circuit actiu de teatre per a joves.
  • Educació i espectacles: pensar estratègies per a potenciar el treatre en els centres d’ensenyament.

Us animem a tots a participar-hi apuntant-vos prèviament a través del portal web de Jove Espectacle.

« Tornar al BLOG