El diumenge 28 de gener la Companyia Lazzigags presenta el muntatge musical Tom Sawyer Detectiu a l’Auditori de Cornellà de Llobregat, una producció teatral destinada al públic familiar, especialment a partir de 7 anys. L’espectacle arriba a Cornellà de Llobregat després de la temporada al Teatre Regina de Barcelona i de la gira per diverses localitats de Madrid i Galícia.

Es tracta d’un muntatge fet a partir de la novel·la homònima de Mark Twain. La productora teatral Lazzigags presenta aquesta nova versió de la història en format musical amb llibret i direcció de Miquel Agell, lletres de Lídia Linuesa i cançons originals de Marc Sambola, un jove compositor i director musical amb una sòlida carrera professional com a compositor de bandes sonores de pel·lícules com a Projecte Rwanda Marhaba; en teatre, la música de La Berta i el seu Robot, entre altres projectes; i actualment, com a director del cor resident del programa Tu Cara Me Suena d’Antena 3.

La història que s’explica és la que va desenvolupar Mark Twain quan la novel·la va ser publicada el 1896. Tom Sawyer i el seu amic Huckleberry Finn es veuen implicats en un embolicat cas amb diamants robats, usurpació d’identitats, assassinats encoberts i falses acusacions. Amb la seva perícia aconsegueixen resoldre els embolics, assentar les bases d’un sòlida amistat, i fins i tot Tom, en una esbojarrada escena final, es postula com a eficaç advocat.

Per tal d’explicar aquesta intriga la Companyia Lazzigags ha creat una obra amb una música moderna i eclèctica, que combina el misteri amb l’humor, i ha afegit al guió petites pinzellades d’altres obres de Mark Twain.

La Companyia està formada per Marc Udina, Georgina Llauradó, Anna Alborch, Marc Gómez, Miquel Agell i, les dues últimes incorporacions, Bittor Fernández i Ferran Rull. Completen l’equip artístic l’Eloi Linuesa (escenografia), Ester Bartomeu (coreografies), Roger Blasco (il·luminació), Leo Quintana (vestuari) i Toni Santos (caracterització).

En aquesta funció, els actors comptaran amb la participació d’un cor infantil protagonitzat per un grup de nens i nenes, alumnes de l’Escola de dansa i cant Eva Gris de Cornellà, que cantaran, ballaran i interpretaran alguns dels personatges de repartiment de l’obra.

Tom Sawyer detectiu va rebre el premi al Millor musical infantil dels Premios de Teatro Musical 2015 otorgats al Teatro Sanpol de Madrid. Aquests premis els decideixen la professió, reconeixent, en 16 categories, els millors musicals estrenats l’any anterior a Espanya.

Comprar les entrades <

 

Imatge: Júlia Cortina

« Tornar al BLOG