Antoni de Montpalau a la recerca d’un vampir. Un viatge des del cor de les tenebres, als sentiments més profunds del cor


La Companyia Lazzigags estrenarà aquesta temporada el nou musical Les Històries Naturals amb text de Sílvia Navarro, composició i direcció musical de Marc Sambola i lletres i direcció de Miquel Agell; els dies 2 i 3 de maig al Teatre Plaza de Castelldefels i el 29 de maig a fira d’espectacles “La Mostra d’Igualada”. El musical és una adaptació de la novel·la de l’escriptor barceloní Joan Perucho que explica les aventures del jove Antoni de Montpalau, que es veurà empès a resoldre el misteri de les morts que assoten el poble de Pratdip i s’atribueixen al sanguinari vampir Onofre de Dip.

La història ens mostra a un Montpalau amb una vitalitat entusiasta, científica, però al seu torn ingènua per la seva joventut, que contrasta amb força amb la de la seva cosina Isadora Novau, plena d’experiència i practicitat gairebé simplista. La subtil ironia que ja desprenia la novel·la afavoreix l’optimisme i fa, en definitiva, que es transmeti allò que anomenem: l’alegria de viure. Pel camí, Montpalau perdrà la fe absoluta que té en els seus dogmes, haurà de renunciar a més d’una de les seves veritats absolutes, però gràcies a això, descobrirà que hi ha coses, com l’amor i la poesia, que s’escapen a la raó i que li permeten percebre el misteri que s’amaga dins del cant de l’“Àurea Picuda”.

La Companyia compta amb un repartiment format per 8 actors: Àfrica Alonso, Ester Bartomeu, Roger Berruezo, Eloi Gómez, Carla Pueyo, Marc Pujol i els estudiants en pràctiques Clàudia Codony i Gerard Rodríguez.

Sobre l’escenari se situen en diferents plans, als tres músics que ens acompanyaran durant el periple d’Antoni de Montpalau: Gerard Alonso al piano i teclat, Jordi Costa a les guitarres i Monchu López a la percussió.

Miquel Agell, director de l’espectacle i Marc Sambola, compositor i director musical, ja van treballar conjuntament a Tom Sawyer detectiu, musical que va rebre el premi a Millor Musical dels Premis de Teatre Musical (2015) del Teatre Sanpol de Madrid, i juntament amb la dramaturga Sílvia Navarro, Beca VIII Laboratori d’Escriptura Teatral SGAE 2020, són els creadors del musical Les històries naturals que s’estrenarà el 2 de maig al Teatre Plaza de Castelldefels.

Completen l’equip artístic i tècnic Montse Colomé (coreografia), Eloi Linuesa (escenografia), Núria Milà (vestuari), Leo Quintana (confecció), Daniel Gener (il·luminació), Jaume Edo (so), Pere Navarro (dialectòleg) i Pasquale Bavaro (ajudant de direcció). La il·lustració del cartell porta la firma d’Ignasi Blanch i el disseny d’aquest és creat per Marta Font.

La posada en escena vol transmetre la sensació de continu moviment, on els protagonistes circulen per localitats com Barcelona, Gandesa, Reus, Vilafranca, Morella, Pratdip o Berga. Les Històries Naturals permetrà a l’espectador capbussar-se en un món de fantasia, d’imaginació, de misteri, d’aventura, però també de saviesa, de coneixement històric i d’erudició.

PRÒXIMES FUNCIONS

Teatre: Teatre Plaza
Localitat: Castelldefels
Dies: 2 de maig a les 19h y 3 de maig a les 11h
Enllaç Teatre Plaza

Teatre: Espai Can Papasseit de La Mostra d’Igualada – Fira d’espectacles infantils i juvenils
Localitat: Igualada
Dia: 29 de maig a les 11h
Enllaç La Mostra d’Igualada

« Tornar al BLOG