Lazzigags col·labora amb l’espectacle La nit de la Molly Bloom

“Una dona, Molly Bloom –l’heroïna infidel de l’Ulisses de Joyce– en una nit d’insomni i estirada al llit al costat del seu marit, Leopold, que dorm profundament, deixa fluir lliurement els seus pensaments més íntims. En aquest discurs ininterromput passa revista al seu petit entorn vital, es recrea en els seus records, formula desitjos lascius, fantasies i somnis. Manifesta esperances i expressa els seus sentiments i opinions. Emergint la frustració o la resignació davant d’una realitat humana decebedora. El sentit de l’humor i l’erotisme embolcallen aquest soliloqui que ens apropa a una realitat femenina inquietant.”, és la sinopsi de La nit de la Molly Bloom (de les darreres 50 pàgines de l’Ulysses de James Joyce).

Aquesta és una obra teatral amb direcció, adaptació i traducció d’Artur Trias, de la versió teatral de José Sanchís Sinisterra creada a partir del text de James Joyce. “En un ambient molt reduït, un dormitori amb un llit de matrimoni i poca cosa més, volem mostrar el neguit de la protagonista en un soliloqui desproveït de declamacions i concessions al públic perquè la finalitat és fer creure a l’espectador que està veient una cosa prohibida, està observant una dona impúdicament, mirant pel forat del pany o a través d’un vidre d’una sola cara on la Molly no els pot veure”, diu el director.

Lídia Linuesa, és directora de Lazzigags i ajudant de direcció de l’espectacle i sent empatia pel personatge que protagonitza l’obra: “la Molly és un personatge escrit per un home que expressa els sentiments íntims d’una dona, sense posar-hi fre ni autocensurar-se. Tot i ser escrit fa més de cent anys és completament actual. Totes les dones ens podem veure representades per la Molly. Ella és tendresa, llibertat, seny, bogeria, sensualitat… és “una flor de la muntanya”, com diu Leopold, i com reconeix la Molly: “sí, això som totes, cada cos de dona és una flor”.

L’actriu que encara el paper de la Molly és l’Àngels Bassas, que serà l’encarregada de transportar-nos a l’habitació de la Molly Bloom i impregnar-nos dels seus pensaments més sincers, íntims i inquietants.

La nit de la Molly Bloom és una producció de Bohemia’s Produccions que podreu veure el 16 de febrer a la Sala La Planeta de Girona, el 17 de febrer al Teatre El Magatzem de Tarragona i del 28 de febrer al 25 de març a la Sala Muntaner de Barcelona.

Comprar les entrades <

 

Imatges: Bohemias.cat / Lazzigags

« Tornar al BLOG