Romeu i Julieta presideixen les portes dels vestidors de l’Espai a l’estil del dibuixant de Roquetes

Ignasi Blanch, llicenciat en Belles Arts, ha dissenyat els distintius dels vestidors de l’escola de teatre i arts escèniques Espai Lazzigags. Els personatges que ocupen les portes d’entrada dels dos espais són els enamorats Romeu i Julieta de William Shakespeare, al pur estil de Blanch.

Trajectòria de l’autor

L’il·lustrador roquetenc, coincidint amb la caiguda del Mur de Berlín, va ser escollit l’únic espanyol per participar en el projecte internacional anomenat East Side Gallery. La pintura també la podem veure representada a la seva ciutat natal.

 

Es pot reconèixer el seu estil al Museu Marítim de Barcelona amb els personatges Nora i Martí; a les parets de les habitacions de quatre plantes infantils de l’Hospital de la Vall d’Hebron, que va decorar, juntament amb una cinquantena de joves il·lustradors, a través del projecte Humanitzem els hospitals, un projecte ple d’il·lusió i colors per fer més agradable l’estada dels més petits als hospitals i que l’ha portat a treballar en hospitals de tot arreu des del 2005, el més recent a Sibenik (Croàcia) el passat juny; i altres projectes i edicions com 1714 de Jordi Sierra i Fabra (La Galera, 2013) i Divuit poemes de Nadal i un de Cap d’Any de Joana Raspall (Mediterrània, 2013).

 

L’autor ha estat guardonat en diverses ocasions: ha sigut seleccionat a la Biennal de Bratislava, 2009; Premi Llibreter d’Àlbum Il·lustrat, 2008; Premi Crítica Serra d’Or, 2006; i Premi Junceda d’Honor, 2005.

 

Col·laborador de ‘Catorze, cultura viva’

Blanch és, des del primer dia, col·laborador de la revista de continguts culturals Catorze, cultura viva amb la secció Gent del Catorze, on publica una il·lustració setmanal. Catorze és la revista “a favor de la cultura” dirigida per la periodista Eva Piquer.
Podeu conèixer més de la seva trajectòria i obres a ignasiblanch.cat.

« Tornar al BLOG