El confinament ha suposat un repte tecnològic per a tots nosaltres, famílies que hem de conciliar la vida laboral, familiar i escolar en un sol espai 24/7 i escoles de teatre que hem hagut d’adaptar el format de les nostres classes presencials a l’aula virtual per tal de seguir amb l’aprenentatge i programació del curs.

Fer una classe online de teatre requereix preparació i molta creativitat (per sort ho treballem cada setmana a les aules!). Sigui l’edat que sigui, la preparació és clau per treure suc a les classes virtuals i que el professor/a que es troba a l’altra banda de la pantalla, pugui fer el seguiment de la millor manera possible.

Creiem important fer èmfasi en LA PREPARACIÓ de les sessions virtuals i en aquesta direcció, us presentem 6 recomanacions que ens proposen en Lluís Garrido i l’Esther Anyóprofessors de dansainterpretació i teatre musical de l’equip docent de Lazzigags:

1) Seguir amb la rutina preconfinament

És important vestir-nos amb roba i calçat còmode o de dansa, depenent del tipus de classe que anem a realitzar. Pentinar-nos, rentar-nos les dents i posar-nos perfum! Estar preparats aproximadament uns 15 min abans de la classe i donar-nos uns minuts de concentració abans de començar la classe. Consells aplicables a una cita (confinada o desconfinada).

2) Conèixer els petits trucs per aparèixer guapos/es a càmera és fonamental

Si podem utilitzarem llum natural i posarem el nostre dispositiu en la mateixa direcció que estigui la llum i, sempre que sigui possible, evitarem col·locar-nos a contrallum.

3) Comprovar l’òptica del nostre dispositiu

Hem de tenir en compte que els mòbils normalment tenen més profunditat de camp en la càmera frontal que els ordinadors. Això vol dir que quan ens posem de peu davant d’un ordinador segurament mostrarem un primer pla del nostre pit o panxa (depenent de l’altura). Haurem de tenir-ho en compte per adaptar-nos als exercicis que realitzem durant la sessió.

4) Situar la càmera a l’altura dels ulls

Així no se’ns veuran els forats del nas. Comprovar que tota la nostra cara surt a la pantalla. Allunyar-nos una mica si fa falta, l’ideal és que se’ns vegi fins a les clavícules o el pit (Primer Pla) i, com a l’anterior punt, ho adaptarem a cada exercici.

5) Buscar un espai on ens puguem moure

Estar estirats al llit o asseguts al sofà està molt bé per gaudir dels dies de prova de Netflix, HBO, Disney +… però el teatre és moviment!

6) Gaudiu de l’experiència i sigueu molt feliços!

La millor de les recomanacions.

« Tornar al BLOG