Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Cursos de teatre a les escoles

Tornar

Teatre i expressió corporal per a persones amb diversitat funcional

Teatre i expressió corporal per a persones amb diversitat funcional

Aquest és un projecte per a persones amb diversitat funcional i el duu a terme la professora Meritxell Santamaria, actriu llicenciada en interpretació a l'Institut del Teatre de Barcelona (1998-20012) en l'especialitat de teatre gestual. La seva formació es basa en la interpretació, l'expressió corporal i la dansa.

 
OBJECTIUS

  • Reforçar la memòria i les estructures mentals alhora de fer diferents accions
  • Reforçar la comunicació verbal
  • Reforçar i prendre consciència de l’expressió corporal
  • Exercitar l'imaginari i potenciar la creativitat
  • Millorar la seguretat en un mateix i reforçar l'autoestima
  • Facilitar la integració de l'individu en el grup 
  • Treballar l'escolta i l'acció-reacció
  • Prendre una major consciència corporal
  • Treballar el ritme i els conceptes bàsics de moviment en l'espai
  • Millorar l’elasticitat de l’aparell motriu

 

METODOLOGIA

Amb el programa elaborat sobre el teatre i l'expressió corporal amb persones amb diversitat funcional centrem el treball en dos grans temes: el teatre i l'expressió i la consciència corporal. A partir del teatre treballem aspectes com la memòria, la imaginació, la creativitat passant pel realisme, el surrealisme i els elements més absurds, la comunicació verbal, l'organització de les accions i alhora l'ordre mental d'allò que volem realitzar, l'escolta, l'acció-reacció, les emocions (aprendre a reconèixer-les i a expressar-les) la seguretat i l'autoestima.

A través de l'expressió corporal podem treballar la consciència corporal i com fem servir el nostre cos (conceptes de lateralitat, davant, darrera, dreta, esquerra, les articulacions etc.) la coordinació de l’aparell motor, l’organicitat, l'espai (jo respecte la meva persona, respecte els altres i l'espai-classe), el ritme, qualitats de moviment ( fort, fluix, tens, relaxat, gran, petit, obert, tancat), l'energia i la respiració (canalització de l'energia i saber-la utilitzar adequadament segons la situació i el moment). Podem adequar la nostra gestualitat a la situació aprenent a utilitzar el gest i l’expressió corporal de manera concreta i precisa per tal de comunicar allò que volem dir. També amb l’observació dels altres aprenem a reconèixer com estan, què volen i què necessiten els del nostre entorn.

A través del teatre i l'expressió corporal podem treballar multitud d'aspectes amb finalitats artístiques però també i sobretot amb finalitats de creixement personal i d'aprenentatge psicomotriu i psicosocial. Podem treballar la relació amb els altres, les normes de conducta, podem reconèixer i dramatitzar situacions quotidianes i aprendre a actuar de la manera més òptima. Podem, a partir de la ficció, transformar situacions que ens incomoden en escenes que ens facin sentir millor. Podem aprendre a moure'ns prenen una major consciència del nostre cos.

I tot ho aprenem a partir del moviment, fent, provant i corregint. A partir de la repetició i de la imitació. A partir del joc teatral i també de la tècnica però sempre buscant l' aprenentatge i la progressió de l'alumne, i el gaudi d'aquest aprenentatge.

MÉS INFORMACIÓ

Per a més informació del curs ens podeu trucar al 93 296 73 37 a l’atenció de Lídia Linuesa. També podeu escriure un correu electrònic a lidia@lazzigags.cat.