Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
Projecte docent pensat per nivells i treball de capacitats i competències bàsiques de cada etapa educativa.

Espai Lazzigags

Més de 20 anys amb l’objectiu d’apropar el teatre als nens i nenes i adolescents

Lazzigags va néixer fa més de 20 anys amb l’objectiu d’apropar el teatre als nens i nenes i adolescents. Actualment treballem en més de vint centres educatius d’infantil, primària, secundària, batxillerat i diversitat funcional de Barcelona i rodalies (Espai Lazzigags – Teatre a les escoles) i impartim cursos d’arts escèniques a les nostres instal·lacions, situades al barri de Sants de Barcelona (Espai Lazzigags – Escola d’arts escèniques).

La programació de Lazzigags està pensada per nivells educatius, seguint el currículum d’educació infantil, primària, secundària i batxillerat publicat pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. D’aquesta manera treballem en la línia pedagògica dels ensenyaments reglats.

L’equip de professors/es de l’Espai Lazzigags està format per trenta professionals, llicenciats en art dramàtic, magisteri, psicologia i pedagogia. Organitzem reunions periòdicament per tal d’elaborar, revisar, actualitzar i proposar nous recursos pedagògics, jocs i activitats per incloure-les en les programacions teatrals i millorar-les any rere any.

El nostre espai
Escola de teatre per a nens
Escola de teatre per a nens

Per què és beneficiós el teatre?

El teatre en el desenvolupament personal

 • Permet a la persona la implicació en el llenguatge emocional i corporal (kinesia).
 • Provoca un aprenentatge més profund i significatiu.
 • Promou una millor comprensió del material i dels textos.
 • Estimula el llenguatge i el desenvolupament del vocabulari.
 • Potencia el pensament crític i els processos cognitius perquè s’estimula la imaginació i el pensament creatiu.
 • Ajuda a desenvolupar diferents habilitats: pensar, organitzar i sintetitzar la informació; interpretar les idees i crear-ne de noves.
 • Fomenta una millor relació entre els docents i els estudiants. Els alumnes aconsegueixen graus més alts d’autonomia.

Com treballem el teatre?

Treballem les capacitats i competències bàsiques de cada etapa educativa

 • Educació infantil

  Ens centrem en l'explicació de contes I su posterior representació. Fem jocs teatrals I también realitzem activitats plàstiques, danses I cançons. En definitiva, el contingut esdevé el centre d'interès per donar-li SENTIT a tota la programació.

 • Educació primària

  Treballem contes i a partir del cicle mitjà incorporem la tècnica de clowncommedia dell'arte  i els mites grecs. Es fan representacions per a companys, mostra per a familiars i representació en un espai obert al barri que fomenti la convivència ciutadana.

 • Educació secundària i batxillerat

  Treballem per projecte. A través dels textos escollits apliquem les diferents tècniques teatrals. Participem en la Mostra de l’IMEB al Teatre Lliure de Barcelona i en la Jornada de Teatre Juvenil de Lazzigags.

Tots els alumnes mostren el seu treball a final de curs. Des de Lazzigags fomentem iniciatives per tal d’interrelacionar els alumnes entre ells i potenciar el teixit associatiu de la ciutat, com mostres interescolars, actuacions a casals d’avis i centres cívics.