Utilizamos cookies propias y de terceros para ofrecer nuestros servicios y recoger datos estadísticos. Continuar navegando implica su aceptación. Más información Aceptar

Noticias Lazzigags

Volver

Els alumnes de Lazzigags i Dolphin School a la 29a Mostra de teatre d'Igualada



Greater Expectations! 

O la versió més ràpida vista a Catalunya de Grans Esperances de Charles Dickens, és el títol de l'obra que representaran els alumnes de Lazzigags i Dolphin School a la Fira del teatre infantil i juvenil d'Igualada. Aquesta peça teatral és el fruit d'un intercanvi teatral entre els nostres alumnes i els del Regne Unit, a Barcelona; un projecte teatral i pedagògic pels alumnes d'entre 12 i 15 anys d’ambdues escoles.

“Fa un any em vaig retrobar per casualitat amb un antic amic. Sense adonar-me’n, vaig fer amics nous i ràpidament estàvem sopant tots junts. Aquella nit va néixer la idea d’un intercanvi teatral entre els nostres alumnes del Regne Unit i els de Barcelona. I ara estem aquí, col·laborant en una producció nova que sento com el projecte més engrescador que mai hagi encarat (comptant-hi, fins i tot, els muntatges de les obres que hem fet per al Festival d’Edimburg).

Hi ha moments que la vida et regala oportunitats que no pots refusar. Interrompre per un instant la maquinària convencional de l’ensenyança i buscar mètodes perquè els alumnes experimentin sensacions inesperades hauria de ser el repte central per als qui estimem profundament la pedagogia. Aquesta col·laboració és un d’aquests moments.

[…] La vida és una meravella quan una trobada fortuïta condueix a un lloc mai imaginat i, encara més, a actuar a la prestigiosa Mostra de Teatre d’Igualada. Ens sentim molt honorats de ser aquí.” Ens explica Judy Seall, professora i directora del grup de teatre de Dolphin School.

En teatre sempre hem tingut clar l’enriquiment que suposa la combinació de diferents disciplines artístiques, o la col·laboració puntual amb altres professionals que ens aportin part del seu saber, i a qui puguem correspondre. Dolphin i Lazzigags som dues escoles molt diferents, però ens uneixen uns mateixos objectius: explicar històries des d’un punt de vista molt particular, i fer-les viure al públic.

El pes dramatúrgic va a càrrec de Seall, i el pes en el muntatge, dels alumnes de Dolphin, que parlaran majoritàriament en anglès tot i que faran aportacions en castellà. Els nois i noies de Lazzigags actuen en català. La seva funció és de narradors de la història i, alhora, de públic que se la mira en la distància. La direcció dels alumnes de Lazzigags va a càrrec del seu professor de teatre Ivan Otaola.

Els alumnes d’ambdues escoles s’han sentit molt motivats amb aquest repte, volen demostrar que poden fer-ho molt bé i, com els nostres protagonistes, també estan carregats de grans esperances!

Fecha de publicación

05 Abril 2018

Autor

Lazzigags

Compartir

Noticias de interés

 • XIV Jornadas de Teatro Juvenil de Lazzigags

  XIV Jornadas de Teatro Juvenil de Lazzigags

  El domingo 12 de mayo celebramos la 14ª edición de las Jornadas de Teatro Juvenil de Lazzigags en la Sala Calassanç de Barcelona. En estas jornadas los alumnos de secundaria de los institutos Quatre Cantons, Maria Espinalt e Icaria presentaron los montajes teatrales que han estado trabajando durante este curso de teatro extraescolar.

  Leer más
 • Últimos preparativos para las muestras de fin de curso del Espai Lazzigags

  Últimos preparativos para las muestras de fin de curso del Espai Lazzigags

  Las Muestras de Final de Curso 2018-2019 del Espai Lazzigags serán los días 14, 15 y 16 de junio y se realizarán en La Lleialtat Santsenca (viernes 14, grupos juvenil) y en la Escuela Joan Pelegrí (sábado 15 y domingo 16, grupos infantil y adultos). Entradas disponibles del 27 de mayo al 13 de junio en nuestra escuela.

  Leer más